" Κατά τη Δεύτερη Συνεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Choi Mok Pai Kung Fu που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας το 2016, o Sifu Xρήστος Σταυρόπουλος ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος της Ελλάδας από την International Choi Mok Pai Kung Fu Association "
- Το εναρκτήριο σεμινάριο του " Συλλόγου Κινέζικου Shaolin Kung Fu Ιωαννίνων, " τον Νοέμβριο του 2006 με τον Grand Master Tang Tung Wing, όπου στο εξής ακολούθησαν και άλλα σεμινάρια με τον Grand Master Tang.
( Δημοσίευση από αθλητικό περιοδικό.)
-
4 Χρυσά Μετάλλια κατέκτησαν τα μέλη του " Συλλόγου Κινέζικου Shaolin Kung Fu Iωαννίνων " στο 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Wushu στο Χονγκ Κονγκ το 2010.
Το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Wu-Shu, Kung-Fu διεξήχθη στo Χονγκ Κόνγκ στην Κίνα από τις 22 έως τις 25 Aυγούστου 2010.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 190 ομάδες και πάνω από 2500 αθλητές από όλο τον κόσμο. Η Ομοσπονδία Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Master Tang Tung Wing (όπου υπάγεται και ο σύλλογος Κινέζικου Kung Fu με έδρα τα Ιωάννινα και εκπαιδευτή τον Sifu Χρήστο Σταυρόπουλο) έλαβε πρόσκληση για συμμετοχή στο μεγάλο αυτό γεγονός για να εκπροσωπήσει την Ελληνική Ομοσπονδία ως μέλος της ομάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu- Kung Fu και την χώρα μας, την Ελλάδα.Η ομάδα των συλλόγων Παραδοσιακού Κινέζικου Κung Fu του Master Tang απαρτιζόταν από 14 αθλητές που διαγωνίστηκαν σε 5 κατηγορίες: Choi Mok Pai (Nanquan), Wing Chun, Baguazhang, Tai Chi και όπλα. Κάθε αθλητής είχε δικαίωμα συμμετοχής από 1 έως 3 κατηγορίες. Όλοι οι αθλητές της Εθνικής ομάδας κέρδισαν μετάλλιο στην κατηγορία τους.
Συγκεκριμένα, ο Σταυρόπουλος Χρήστος, εκπαιδευτής του συλλόγου Κινέζικου Shaolin Kung Fu στα Ιωάννινα και αθλητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu-Kung Fu, διακρίθηκε με δύο χρυσά μετάλλια, κατακτώντας δύο πρώτες θέσεις σε δύο παραδοσιακά " ταολού" γροθιάς και όπλου (σκιαμαχίες παραδοσιακών πολεμικών συστημάτων Kung fu ). Επιπλέον ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, μέλος του συλλόγου Shaolin Kung Fu στα Ιωάννινα, διακρίθηκε επίσης με δύο χρυσά μετάλλια, κατακτώντας δύο πρώτες θέσεις σε δύο παραδοσιακές σκιαμαχίες γροθιάς και όπλου.
Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, o Sifu Χρήστος Σταυρόπουλος έδωσε εξετάσεις στην "Chinese Wushu Association" για το βαθμό του 5ου Duan όπου και του απονεμήθηκε, αναγνωρίζοντας το επίπεδο γνώσεων και κατάρτισής του στην τέχνη του Κουνγκ Φου. Επίσης στον Γεώργιο Αποστολόπουλο, ο οποίος είναι μαθητής του Σταυρόπουλου Χρήστου, απονεμήθηκε ο βαθμός του 3ου Duan από την " Chinese Wushu Association".
Τέλος το Βραβείο Καλύτερης Ομάδας και το Βραβείο Καλύτερου Προπονητή απονεμήθηκε στον Master Tang Tung Wing. Η συμμετοχή στο Διεθνές Πρωτάθλημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από κάθε άποψη και για όλα τα στυλ.
- Συνέντευξη του Sifu Xρήστου Σταυρόπουλου σε τηλεοπτικό κανάλι σχετικά με το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Kung Fu - Wushu στο Hong Kong το 2010.
https://www.facebook.com/choimokpaikungfuioannina/videos/vb.250230951706150/113401885444108/?type=2&theater
- Master Tang Tung Wing with his Choi Mok Kung Fu brother Master Lau Biu in Hong Kong.
- Master Lau Biu, Sifu Christos Stavropoulos and Sifu Georgios Apostolopoulos in Hong Kong.
- Master Tang Tung Wing with his Choi Mok Kung Fu brothers Master Heung Wah Man and Master Lau Kit in Hong Kong.
- Δημοσίευση στην αθλητική εφημερίδα " το Σουτ " τεχνική αυτοάμυνας από τον Sifu Χρήστο Σταυρόπουλο.
- Δημοσίευση στην αθλητική εφημερίδα " το Σουτ " τεχνική αυτοάμυνας από τον Sifu Χρήστο Σταυρόπουλο.
- Δημοσίευση στην αθλητική εφημερίδα " το Σουτ " ένοπλη τεχνική αυτοάμυνας από τον Sifu Χρήστο Σταυρόπουλο.
7 μετάλλια στο 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kung Fu του 2013 από το " Σύλλογο Κινέζικου Shaolin Kung Fu Ιωαννίνων "
7 Μετάλλια ( 2 Χρυσά, 3 Ασημένια και 2 Χάλκινα ) στις ανάλογες κατηγορίες κατέκτησαν οι μαθητές-αθλητές του Sifu Σταυρόπουλου Χρήστου στο 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wushu - Kung Fu 2013, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu-Kung Fu.
Το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έλαβε χώρα στις 27 και 28 Απριλίου 2013 στο κλειστό γήπεδο βαρέων αθλημάτων στο Δήμο Φυλής- Άνω Λιόσια.
Η συμμετοχή της ομάδας του ''Α. Συλλόγου Κινέζικου Shaolin Kung Fu Ιωαννίνων'' στέφθηκε με επιτυχίες και διακρίσεις αποδεικνύοντας, όσον αφορά τον Γιαννιώτικο Σύλλογο Wushu, την σωστή διάδοση και έγκυρη και άρτια ανάπτυξη των αυθεντικών κινέζικων πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων.
Τα ονόματα των νικητών-μελών της ομάδας του Sifu Σταυρόπουλου Χρήστου είναι τα κάτωθι:
- Χαρίτος Γεώργιος: 1 Χρυσό και 1 Αργυρό Μετάλλια ( 1 Χρυσό Μετάλλιο στο Qingda, -65 κιλά & 1 Αργυρό Μετάλλιο στα Παραδοσιακά Taolu με μακρυά όπλα).
- Αψεμίδης Αναστάσιος: 1 Χρυσό Μετάλλιο στα Παραδοσιακά Taolu, Νότια Γροθιά.
- Μιχαηλίδης Ελευθέριος: 1 Ασημένιο Μετάλλιο στο Qingda ,-70 κιλά.
- Παππάς Σπυρίδων: 1 Ασημένιο Μετάλλιο στα Παραδοσιακά Taolu, Νότια Γροθιά.
- Μαυρομάτης Απόστολος: 1 Χάλκινο Μετάλλιο στα Παραδοσιακά Taolu, Νότια Γροθιά.
- Μουστάκας Κωνσταντίνος: 1 Χάλκινο Μετάλλιο στο Qingda, -70 κιλά.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μέλη της ομάδας που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα ήταν 7, εκ των οποίων οι 6 κατέκτησαν μετάλλια ( καθώς ένας αθλητής κατέκτησε δυο μετάλλια ).
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ " ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ SHAOLIN KUNG FU ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ " ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
https://www.facebook.com/choimokpaikungfuioannina/
Το σύστημα Duan του Wushu Kung Fu
Από το 1998, η " Κινέζικη Ομοσπονδία Wushu- Kung Fu " μαζί με την " Εθνική Επιτροπή Αθλητισμού " και το " Kινεζικό Ινστιτούτο Έρευνας Γου Σου " έχουν καθιερώσει ένα σύστημα διαβάθμισης το οποίο βασίζεται σε εννέα επίπεδα - Νταν. Το Κινέζικο Σύστημα " Wushu Duan Wei " ορίζει τους κανόνες που προβλέπονται και εφαρμόζονται από την " Κινέζικη Ομοσπονδία Wushu," σύμφωνα με τους οποίους αξιολογούνται συνολικά τα επίπεδα των επαγγελματιών στο Wushu. Για την περαιτέρω διάδοση και προώθηση του Wushu ανά τον κόσμο, αλλά και για την βελτίωση του θεωρητικού και του τεχνικό επιπέδου, η " Κινέζικη Ομοσπονδία Wushu - Kung Fu" διεξάγει ανά διαστήματα τα μαθήματα εκπαίδευσης, αξιολόγησης και εξέτασης των κινεζικών πολεμικών τεχνών μέσω του Συστήματος Duan Wei.
Επίπεδα Duan Wei:
Τα λεγόμενα βασικά Duans, στα οποία οι εξεταζόμενοι προάγονται κατόπιν εξετάσεων:
1. Qingying-yi ( 1 ) Duan: μπλε αετός
2. Yinying-er ( 2 ) Duan: Silver Eagle (ασημί αετός)
3. Jinying-san ( 3 ) Duan: Gold Eagle (χρυσός αετός)
Μεσαίο επίπεδο:
Μεσαίο επίπεδο duans για επαγγελματίες ικανούς να διδάξουν ( Sifu ). Συγκεκριμένα όσοι έχουν διδάξει Wushu- Kung Fu για τουλάχιστον 5 χρόνια και έχουν εκπαιδευτεί στο Wushu περισσότερο απο 10 έτη, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 4 έως 6 duan wei επίπεδο και εφόσον η απόδοσή τους στις εξετάσεις είναι επιτυχής προάγονται στο ανάλογο επίπεδο- duan. Ξεκινώντας από τo 5o Duan, πρέπει να υπάρχει επίσημα πιστοποιημένη απόδειξη εκπαίδευσης και έρευνας στο Wushu, όπως π.χ. δημοσιεύσεις.
4. Qinghu-si ( 4 ) Duan: Μπλε Τίγρης
5. Yinhu-Γου ( 5 )Duan: Ασημένιος Τίγρης
6. Jinhu -Liu ( 6 ) Duan: Χρυσός Τίγρης
Προχωρημένο Επίπεδο:
Το προχωρημένο επίπεδο duan απονέμεται, μετά από αξιολόγηση, μόνο σε πολύ έμπειρους εκπαιδευτές με εξαιρετική φήμη στο Wushu. Το πρόσωπο στο οποίο απονέμονται τέτοιου επιπέδου Duan έχει επισήμως το δικαίωμα να χαρακτηριστεί « Grand Master » και είναι όσοι έχουν καταφέρει συγκεκριμένα επιτεύγματα στη θεωρία του Wushu και έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των κινέζικων πολεμικών τεχνών και τότε μόνο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις για το 7ο, το 8ο και το 9ο Duan.
7. Qinglong-τσι ( 7 )Duan: Blue Dragon (μπλε δράκος)
8. Yinlong- βα ( 8 ) Duan: Silver Dragon (ασημένιος δράκος)
9. Jinlong - Jiu ( 9 ) Duan: Gold Dragon (χρυσός δράκος)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_(rank) http://www.wushu.com.cn/wsdw_dwzxx_xq.asp?id=116
Βιογραφία του Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ
Ο Master Tang Tung Wing γεννήθηκε το 1954 στο Μακάο. Το 1962 η οικογένειά του μετακόμισε στο Χόνγκ Κόνγκ, όπου ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στο Κούνγκ Φου στην ηλικία των 9 ετών. Το 1973 ο Δάσκαλος του τον προήγαγε σε επίπεδο Εκπαιδευτή Κούνγκ Φου και τον έθεσε επικεφαλή και υπεύθυνο του γυμναστηρίου του στο Χόνγκ Κόνγκ. Από τότε ο Master Tang Tung Wing διδάσκει συνεχώς Κούνγκ Φου.
Το 1972 – 1977 εργάστηκε ως Κασκαντέρ και Σκηνοθέτης Δράσης στο Χόνγκ Κόνγκ και Ταϊβάν. Το 1984 ο Master Tang απεδέχθη πρόσκληση για να διδάξει στη Ελλάδα Kung Fu. Κατόπιν αποφάσισε να μείνει στην Ευρώπη για να διαδώσει αυθεντικό Kung Fu στη δύση.
O Master Tang Tung Wing έχει περισσότερο από 40 έτη εμπειρίας στις παραδοσιακές κινεζικές πολεμικές τέχνες και έχει 7 Διπλώματα Duan Wushu. Ακολούθησε τον Hung Gar Master Tang Kwok Wah έναν από τους καλύτερους μαθητές του Grand Master Lam Jo (ανιψιού του Lam Sai Wing) για να μάθει Hung Gar Kung Fu και Chi Kung.
Επίσης διδάχτηκε Choi Mok Pai Kung Fu από τον GrandMaster Lau Yuen Sing και Wing Chun Kung Fu από τον Master Ho Kim Ming.
Για να εμπλουτίσει την γνώση του και την εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες, το 2002 ο δάσκαλος Tang αποφάσισε να επιστρέψει στην Κίνα για να διδαχθεί BaguaZhang από τον GrandMaster Liu Jing Ru στο Πεκίνο και το στυλ Chen Taijiquan με τον GrandMaster Wang Xi An στο χωριό της οικογένειας Chen το Chen Jia Gou.
Ανάμεσα στα επιτεύγματα του Master Tang είναι:
Ο Master Tang έχει πιστοποιηθεί από την «Κινεζική Ένωση Wushu» της Κίνας.
Είναι Τεχνικός Σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας «Hellenic WuShu Kung Fu»
Σύμβουλος του «International Wushu Exchange Center of Polytechnic Shenzhen», Κίνα.
Είναι Κύριος Εκπαιδευτής της «Hong Kong Choi Mok Pai Kung Fu Association» στην Ευρώπη.
Αρχιεκπαιδευτής και Σύμβουλος της «Italy and Czech Republic of Tang's Hung Gar Kung Fu Association».
Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του «International General Institute of Wang Xi An Tai Chi».
Αρχιεκπαιδευτής του «Tang's Chinese Shaolin Kung Fu Association».
Σύμβουλος του «Hong Kong International Wushu Competition».
Ο Κύριος Οργανωτής του «2010 1st Hong Kong World Wing Chun Competition».
Αντιπρόεδρος και Κύριος Εκπαιδευτής του «International Taiji Wing Chun Research Center».
Τον Αύγουστο του 2006 η Ομοσπονδία Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Δασκάλου Tang έλαβε πρόσκληση για συμμετοχή στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, που οργανώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Wushu και την Κινέζικη Ομοσπονδία Wushu, και διεξήχθη στην πόλη Zhengzhou της Κίνας. Η Ομοσπονδία Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Δασκάλου Tang έλαβε πρόσκληση για συμμετοχή στο μεγάλο αυτό γεγονός για να εκπροσωπήσει την ομοσπονδία ως μέλος της ομάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu και την χώρα μας, την Ελλάδα.
Η ομάδα της Ομοσπονδίας Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Δασκάλου Tang αποτελούταν από 5 μαθητές του και μαθητές μαθητών του καθώς και από τον ίδιο τον Δάσκαλο Tang Tung Wing. Διαγωνίστηκαν σε τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
Όλα τα μέλη της ομάδας κέρδισαν μετάλλιο στην κατηγορία τους, επιστρέφοντας στην πατρίδα μας με 5 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια. Το πρωτάθλημα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Ομοσπονδία Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Δασκάλου Tang αλλά και για την προώθηση των επιμέρους στυλ.
Τον Ιανουάριο του 2007 κέρδισε το Αργυρό Μετάλλιο στο 1ο Διεθνή Τουρνουά Taijiquan Invitation στο Χονγκ Κονγκ.
Τον Αύγουστο του 2007 ο Master Tang κέρδισε 1 ακόμα Χρυσό Μετάλλιο στο 4ο Διεθνή Αγώνα Taijiquan Exchange στο Jiaozuo, Κίνα.
Τον Μάρτιο του 2009 στο 4ο Διεθνή Αγώνα Wushu στο Χονγκ Κονγκ, ο Master Tang και ο Σύλλογος Κουνγκ Φου έλαβε πρόσκληση να πάρει μέρος σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση για να εκπροσωπήσει την χώρα.
Η Ομοσπονδία Κινέζικου Παραδοσιακού Kung Fu του Δασκάλου Tang, με 6 μαθητές διαγωνίστηκε σε 4 ατομικές κατηγορίες. Κάθε αθλητής της ομάδας κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις συμμετοχές του και έτσι η συνολική συμμετοχή μεταλλίων έφτασε τα 15 χρυσά μετάλλια μαζί με το Βραβείο Καλύτερης Ομάδας και το Βραβείο Καλύτερου Προπονητή που απονεμήθηκε στον Δάσκαλο Tang Tung Wing.
Το 2010 στο 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Wushu που οργανώθηκε από τη Σχολή Γου - Σου του Χονγκ Κονγκ καθώς και από τον Κινέζο Σύλλογο Γου Σου της Ζιν - Ζανγκ διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ έλαβε χώρα μεταξύ της 23ης και της 25ης Αυγούστου 2010. Ο διαγωνισμός είχε πάνω από 2500 αθλητές και 190 ομάδες από όλο τον κόσμο. Ο Κινέζικος Σύλλογος Παραδοσιακού Κουνγκ Φου του Τανγκ , επίσης προσκλήθηκε να πάρει μέρος , τόσο ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου - Σου Κουνγκ Φου , όσο και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Ο Κινέζικος Σύλλογος Παραδοσιακού Κουνγκ Φου του Τανγκ , με συνολικά 13 αθλητές / μαθητές , αγωνίστηκε σε 8 διαφορετικά στυλ και κατηγορίες:
Χουνγκ Γκαρ , Γουινγκ Τσουν , Μπαγκουα Ζανγκ , Τσεν / Γιανγκ Τάι Τσι Τσουαν , Τανγκ Λανγκ , Τσόι Μοκ Πάι και όπλα.
Κάθε μέλος της ομάδας διακρίθηκε με χρυσά μετάλλια στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να επιστρέψει στη χώρα μας με συνολικά 29 χρυσά μετάλλια. Πέραν τούτου , ο Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουινγκ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Προπονητή. Η συμμετοχή , συνεπώς , στο διαγωνισμό στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελληνική Ομοσπονδία Γου - Σου Κουνγκ Φου , όσο και για τον Κινέζικο Σύλλογο Παραδοσιακού Κουνγκ Φου του Τανγκ , σε όλα τα στυλ.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Ιταλική όσο και η Τσέχικη ομάδα που εκπροσωπούν το Σύλλογο του Τανγκ στις αντίστοιχες χώρες τους , προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτό , και κάθε ένα από τα μέλη τους κέρδισε χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες όπου διαγωνίσθηκαν.
Master Tang Tung Wing Master Tang in Greece
Ο Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ διδάσκει παραδοσιακό Κουνγκ Φου στην Ευρώπη από το 1984.
Η σχολή του είναι στην Ελλάδα. Ο Μάστερ Τανγκ καλωσορίζει οποιονδήποτε έχει τη θέληση να μάθει και να βελτιωθεί.
Είναι διαθέσιμος για σεμινάρια, ιδιαίτερα μαθήματα και μαθήματα εκπαίδευσης δασκάλων.